WOW KunstRAI
OUD AGENDAITEM

KunstRAI 2019

KunstRAi - Van woensdag 17 tot en met maandag 22 april viert de KunstRAI haar 35e editie! Tijdens de beurs brengen meer dan tachtig galerieën hedendaagse, autonome en toegepaste kunst. Schilderijen, beelden, fotografie, maar ook design en sieraden komen komen aan bod. Naast het ruimte aanbod aan galerieën presenteert de KunstRAI 2019 een aantal bijzondere en spraakmakende backstageprogramma’s.

Een Kapiteins Gewaad
In Een Kapiteins Gewaad zien we een samenwerking tussen Gallery SCHUIT van Stephanie Schuitemaker en ontwerper Johannes Offerhous. Samen tonen zij een selectie draagbare kunstwerken van jonge ontwerpers, verweven met het textiel van de muren. Het is een expositie die kunst en mode verbindt. De metershoge doeken die aan het plafond hangen maken de expositie een ware experience. Tijdens de opening en het donderdagavondprogramma zullen hier tevens performances plaatsvinden.

Sluijters Prijs
De KunstRAI is trots de locatie te zijn waar de winnaar van de Sluijters Prijs voor jong talent in de schilderskunst zal worden getoond. De prijs wordt eens in de twee jaar toegekend door de Stichting Kunst aan de Dijk te Kortenhoef. Alle Nederlandse kunstacademies dragen hiervoor het werk van hun beste studenten aan. Dit jaar is de prijs uitgereikt aan Liesbeth Piena, die in een speciale solo-presentatie haar werk zal tonen. De werken van andere genomineerden zullen ook aan bod komen.

The Nudes – Micky Hoogendijk – Serieuze Zaken
Fotograaf Micky Hoogendijk presenteert in samenwerking Rob Malasch S Z. een monumentale installatie met daarin een reflectief programma. Deze expositie toont voorstudies die kwetsbaarheid en de verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen. ‘The Nudes’ gaat tegen de puriteinse tijdgeest in die momenteel rondwaart in sommige delen in de Westerse wereld.

Viktor Frešo – Wanrooij Gallery
Kunstenaar Viktor Frešo, gepresenteerd door Wanrooij Gallery, zal dit jaar een installatie van beelden op een van de KunstRAI pleinen tonen. Birth of the Niemand, of Pičus, bestaat uit levensgrote beelden van een kleine man met een buitenproportioneel figuur met een boze, arrogante uitdrukking. Het weerspiegelt de negatieve emoties en eigenschappen die mensen hun leven lang proberen weg te stoppen.

The Art of Influencing
De KunstRAI organiseert dit jaar een influencer marketing symposium onder leiding van Edo Dijksterhuis. Deze relatief nieuwe vorm van marketing oefent wereldwijd invloed uit op de manier waarop men jongeren kan benaderen. Ook de culturele sector ondervindt deze invloeden. Tijdens The Art of Influencing komen alle onderwerpen op het gebied van influencers in de beeldende kunst aan bod. Experts van ondere Buro Dertig, Cultuur Ambassadeurs en echte influencers geven een kijkje in het leven van de veranderende marketing. Hoe benaderen influencers hun publiek?

WOW
WOW is een creatieve Amsterdamse broedplaats aan de Wildzanghlaan, waar, onder leiding van galeriehouder Rob Malasch, onlangs afgestudeerde kunstenaars wonen en werken. Er is uitgebreid gelegenheid om elkaar te inspireren en samen te werken. Dit resulteert in intrigerende cross-overs tussen beeldende kunst, mode, design, muziek en film, waarvan op de KunstRAI een selectie wordt getoond.

The Living Room
Ter gelegenheid van het 35-jarige bestaan, maakt de legendarische galerie The Living Room onder leiding van Bart van de Ven een korte come-back. Zij laten werk zien van de kunstenaars die zij ook op de eerste editie van de beurs in 1985 toonden.

De 35e editie van KunstRAI vindt van 17 t/m 22 april 2019 plaats in Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie.