LGW? - Irreversible Entanglements. Foto: Ben Houdijk
LGW? - Yonatan Gat. Foto: Erik Luyten
LGW? - Foto: Juri Hiensch
OUD AGENDAITEM

Le Guess Who?

Le Guess Who? – Dit jaar vindt de 13e editie van Le Guess Who? festival plaats in Utrecht. Dit grensverleggende muziekfestival is ieder jaar het huis voor muziek van over de hele wereld. 4 dagen lang zijn er door de gehele stad meer dan 150 optredens te zien in poppodia, theaters, kerken, clubs en oude fabriekspanden.

Le Guess Who? is een festival voor muziek van over de hele wereld. De artiesten die hier optreden, durven net wat verder te kijken binnen hun eigen genre. Zo vind je hier klanken van popmuziek, hiphop en jazz, maar zijn er ook internationale musici die meer experimenteel werk laten zien.

Dit jaar presenteert het festival o.a. programma’s van 6 baanbrekende curatoren waaronder Grammy-nominee Fatoumata Diawara, fashionfuturist Iris van Herpen en geluidskunstenaar Salvador Breed. Ook zijn er verschillende, inspirerende samenwerkingen te zien. Neem bijvoorbeeld de samenwerking met Gaudemaus. Tijdens Le Guess Who? presenteren zij de première van ‘The Burning’-  Een intense, hypnotiserende livecompositie van de Servische componist Ivan Vukosavljević. Voor ‘The Burning’ installeert Vukosavljević een zogenoemd Ensemble Klang. Zijn doel is om zichzelf opnieuw uit te vinden door middel van een verzameling gedeconstrueerde elektrische gitaren.

Le Guess Who? is te bezoeken van 7 t/m 10 november 2019. Klik hier voor meer info over het festival.