Daan Remmerts de Vries
Daan Remmerts de Vries
Daan Remmerts de Vries
OUD AGENDAITEM

Liefde, je kunt me vinden bij de rivier

Museum De Buitenplaats – In Liefde, je kunt me vinden bij de rivier toont Daan Remmerts de Vries voor het eerst zijn vrije werk. Tekeningen, collages en schilderijen vormen het overzicht van zijn indrukwekkende en eigenzinnige oeuvre als beeldend kunstenaar. Zijn vrije werk biedt de bezoeker hiermee een blik in zijn leven en de manier waarop hij deze beleefd.

Daan Remmerts de Vries mengt zich in veel verschillende soorten kunstdisciplines. Hij maakt muziek, schildert en fotografeert, maar de meesten zullen hem kennen als schrijver en illustrator. In zijn werk nodigt hij de toeschouwer uit om te dromen, waarbij hij probeert momenten van geluk vast te houden. Zo schildert hij van tijd tot tijd verhalen uit zijn eigen leven. Hij vertelt over zijn bezoek aan een witch-doctor, een ontmoeting met een walvis, een anderhalf uur durende liefde in een trein en over de herontdekking van de buidelwolf. Het resultaat is een uitzonderlijke, uitdagende en zeer gevarieerde expositie.

De tentoonstelling Liefde, je kunt me vinden bij de rivier is te zien t/m 12 januari 2020 in Museum De Buitenplaats in Eelde. Voor meer informatie over de kunstenaar en de tentoonstelling, klik hier.