Het Pieterskerkplein omgetoverd tot een openluchtbioscoop tijdens de Summer LIFF 2018. Beeld: PR LIFF
OUD AGENDAITEM

LIFF: Leiden Internationaal Film Festival

10 dagen vol premières, bijzondere filmevents, feestjes en meer: dat is het Leiden International Film Festival. Gestart in 2006 en tegenwoordig één van de belangrijkste filmfestivals in Nederland.  Het programma in 2018 bevat ruim 100 films van over de hele wereld, van arthouse tot mainstream (en alles daartussenin).

Dit jaar wordt voor de dertiende keer het Leiden International Film Festival georganiseerd. Van 2 tot en met 11 november verandert de stad in een walhalla voor filmliefhebbers. Tijdens het festival worden in totaal bijna 100 verschillende films gespeeld uit zo’n 40 verschillende landen. Naast populaire (arthouse) films zitten er ook films bij die nog niet in Nederland zijn uitgebracht of misschien helemaal niet in de reguliere programmering komen. Geen zin om stil te zitten? Dan zijn er ook nog leuke activiteiten en feestjes om te bezoeken!

Locaties en kaartverkoop
De meeste films worden gespeeld in bioscoop het Trianon en het Kijkhuis. Daarnaast worden er ook voorstellingen en festivalactiviteiten georganiseerd in onder andere de Stadsgehoorzaal, de Red Carpet Lounge, het Scheltema en Rijksmuseum van Oudheden. Welke films waar en wanneer worden gedraaid kan je terugvinden in het blokschema op de website.

Kaartjes voor de films kan je ook online kopen, of vanaf één uur voor aanvang van het programma bij de festivallocaties of bij de LIFF festivalbalie in de Stadsgehoorzaal. Een kaartje kost €9,- per stuk, met uitzondering van speciale voorstellingen.

Het Leiden Internationaal Film Festival (LIFF) loopt van 2 t/m 11 november op verschillende locaties in Leiden. Kijk hier voor het hele programma en meer informatie over de (film)activiteiten.