Nelleke Noordervliet, Foto: Annaleen Louwes
OUD AGENDAITEM

Literatuurfestival Woordnacht 2019. Nacht van het onhoorbare

Literatuurfestival Woordnacht - Rotterdam vormt op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober het middelpunt van de Nederlandse en Vlaamse literatuur. Dan vindt tot in de late uren de Nacht van het onhoorbare plaats: de vierde editie plaats van Festival Woordnacht. Stilte vormt dit jaar de rode draad in Woordnacht: een gezamenlijke uitdaging voor schrijvers, dichters én bezoekers in een festival rondom het gesproken en geschreven woord.

Ook dit jaar treden tientallen auteurs op in memorabele programma’s. Luister naar Nelleke Noordervliet, die in de Anna Blamanlezing 2019 ingaat op de essentie van stilte. Naar Vincent Bijlo die spreekt over het verlies van zijn gehoor. Bezoek het vier uur durende Gesprek zonder woorden of kruip virtueel in De gedaanteverwisseling van Franz Kafka. Of bezoek de eerste silent poetry slam in Nederland met performances van dove spoken wordartiesten.

Niet alles gaat over stilte op 25 en 26 oktober. Wim T.Schippers staat centraal in een avondvullend programma. Redmond O’ Hanlon spreekt over zijn boek De groene stad en zijn reizen naar Borneo en de Amazone. Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel spelen nog één keer hun muzikale voorstelling Montere weemoed. Het is maar een greep uit ruim dertig programma’s waarin Woordnacht dit jaar grossiert. Woordnacht sluit in de nacht van zaterdag op zondag af met een uitzonderlijke hommage aan Nachtburgemeester Jules Deelder die in november 75 wordt.

Literatuurfestival Woordnacht vindt plaats op 25 en 26 oktober 2019.

Klik hier voor meer informatie