Fainah en Camille II uit de serie 'Anatomy of forgiveness’ (2014), Lana Mesić
OUD AGENDAITEM

living, forgiving, remembering

Museum Arnhem - Van 4 oktober 2020 t/m 17 januari 2021 toont Museum Arnhem in de tijdelijke presentatieruimte De Kerk de tentoonstelling ‘Living Forgiving Remembering’. Deze expositie brengt werk bij elkaar rondom verzoening, vergeving, tolerantie, herinneren en migratie en toont werk van zeventien internationale kunstenaars van verschillende continenten. Het overbruggen van tegenstellingen op maatschappelijke, politieke, religieus en cultureel vlak komen in deze tentoonstelling en het performance programma tot uiting. 

Verzoening is meer nodig dan ooit. Black Lives Matter demonstraties razen over de wereld, vragend om aandacht voor ongelijkheid, voor racisme en nodeloos geweld. Opruiende taal op social media en in de politiek zorgen voor toenemende polarisatie in de samenleving. Regelmatig wordt de wereld opgeschrikt door aanvallen van haat op grond van geloofsovertuiging, etniciteit of seksuele of genderidentiteit waarbij veelal onschuldigen en kwetsbare groepen de dupe zijn. De wereld is extreem verdeeld. Hoe kunnen we tegenstellingen overbruggen? Hoe zorgen we voor meer empathie en begrip? Helpt het om ons te verdiepen in de ‘daders’ van geweld?

Rondom Living Forgiving Remembering is een evenementenprogramma ontwikkeld met performances en bijeenkomsten in én buiten De Kerk. Klik op 'activiteiten' voor het volledige programma.

Voor meer informatie klik je hier!