Club Guy and Roni - LOVE. Beeld: Martijn Hali
Club Guy and Roni - LOVE. Foto: Louise te Pole
Club Guy and Roni. Foto: Louise te Pole
OUD AGENDAITEM

LOVE <3

Club Guy and Roni – Liefde in al haar verschijningsvormen is een van de belangrijkste, menselijke drijfveren. De voorstelling LOVE <3 speelt daar op in door liefde in het millennial-tijdperk te portretteren. In samenwerking met GöteborgsOperans Danskompani en Slagwerk Den Haag stelt dit ontroerende, maar humoristische stuk ons de vraag: kun je met iemand samenzijn zonder je individualiteit te verliezen?

Onze verwachtingen van de liefde zijn misschien wel te hoog. We verwachten dat onze grote liefde de ideale bedpartner is, een geweldige vader- of moederrol vervult, onze soulmate- maar daarnaast ook beste vriend is.  Liefde is niet voor niets een van de meest gebruikte onderwerpen in de beeldende kunsten.  

Geïnspireerd op het werk van Indie filmmakers als Wes Anderson en Robert Altman toont LOVE <3 een verzameling van uiteenlopende romances in de vorm van een zoektocht. Een zoektocht naar de kern van deze eeuwenoude emotie en haar intrinsieke waarde. Beschouwt in een wereld waarin alles een prijs heeft. 

Daarnaast is LOVE <3 geïnspireerd op Peter Handke’s Beautiful Days of Aranjuez. In dit stuk beeldt Handke de verschillende visies op liefde uit. Het gaat over seksuele ervaringen, de kindertijd en herinneringen, waarbij zowel het mannelijk als het vrouwelijk perspectief wordt getoond. 

 

Voor meer informatie en de actuele speellijst, klik hier.