Beeld: Museumkidsweek
OUD AGENDAITEM

Maak vrienden tijdens de Museumkidsweek

In de herfstvakantie is het weer zover, Museumkidsweek! Van 13 t/m 28 oktober nemen kinderen verschillende musea over door heel Nederland. Het thema van dit jaar sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek: vriendschap.

Tijdens de Museumkidsweek is het doel om kinderen proberen te raken, verrassen en inspireren met speciale activiteiten door het hele land. Op deze manier maken de kinderen kennis met museumcollecties. De kinderen kunnen kiezen uit een rondleiding, speurtocht, tentoonstelling, voorstelling of workshop. De activiteiten zijn ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën.

Ook kunnen de kinderen meedoen aan een wedstrijd die aansluit bij het vriendschapsthema: Tikkit, de mascotte van Museumkids, je beste vriend die je naar de mooiste voorwerpen in het museum brengt. Musea ontvangen een Tikkitsticker die zij bij een bijzonder voorwerp in het museum kunnen plakken. Onder het motto ‘vriendschap is samen ontdekken’ kunnen de kinderen op zoek naar de plek in het museum waar Tikkit hangt. Door een foto van die plek/voorwerp op museumkidsweek.nl te uploaden maken ze kans op een prijs. 

Volg een rondleiding in het Tropenmuseum, kom meer te weten over een aardappel of maak je eigen baggermolen-in-fles. Niks is te gek tijdens de Museumkidsweek! Klik hier om alle activiteiten te zien.