Caspar van Wittel, Gezicht op Rome met de Engelenburcht, datering onbekend, olieverf op doek, 53 x 111,2 cm, Musée des Beaux-Arts, Rouen
OUD AGENDAITEM

Maestro van Wittel in Kunsthal KAde

Kunsthal KAde - Kunsthal KAdE laat Nederland kennis maken met een wereldberoemde Hollandse meester die in thuisland Nederland bij velen onbekend bleef: Caspar van Wittel (1635-1736), ook wel de Hollandse meester van het Italiaanse stadsgezicht genoemd. Maestro van Wittel is van 26 januari t/m 5 mei 2019 te bewonderen.

Van Wittel maakte in de Gouden Eeuw vooral naam en faam buiten Nederland en tegenwoordig bevindt het overgrote deel van zijn oeuvre zich in Italiaanse, Engelse en Spaanse collecties.  Met de tentoonstelling haalt KAde deze onbekende Hollandse meester weer terug naar Nederlandse bodem en toont haar bezoekers zijn sfeervolle Italiaanse stadsbeelden.

De KAde-expositie Maestro van Wittel stelt hiermee de komende maanden dus niet alleen de vergeten meester Van Wittel maar ook het universele thema  ‘de stad’ centraal. Dit thema heeft gelijktijdig een plaats gekregen in het kunsthistorisch museum Flehite dat tevens in Amersfoort te vinden is. Daar is van 9 februari t/m 19 mei de tentoonstelling Stadsbeelden te zien met werk van acht hedendaagse kunstenaars die zich allen lieten inspireren door de stad. Een bezoek aan deze expositie kan goed gecombineerd worden met de bezichtiging van de Italiaanse stadsgezichten van Meastro van Wittel in Kunsthal KAde.

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling Maestro van Wittel, van 26 januari t/m 5 mei te zien in Kunsthal KAde.