Scapino Ballet Rotterdam. Cathedral, an evening with Arvo Pärt
Scapino Ballet Rotterdam. Cathedral, an evening with Arvo Pärt
OUD AGENDAITEM

Marcos Morau - Cathedral

Scapino Ballet Rotterdam – Cathedral, an evening with Arvo Pärt toont een wereld waarin het leven wordt beheerst door digitale technieken. Onder begeleiding van de spirituele muziek van Arvo Pärt gaan de dansers op zoek naar wat ons menselijk maakt en bekijken ze onze relatie met de natuur. Morau en zijn team ontwerpen een retro-futuristisch toneelbeeld met levensgrote videoprojecties en theatrale kostuums. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel, vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling.

Marcos Morau (Valencia, 1982) is een rijzende ster in de Europese theaterwereld. Samen met een club Spaanse kunstenaars, maakt hij indrukwekkende voorstellingen waarin mode, dans, theater, film en fotografie gecombineerd zijn. Ook maakt hij veelvoudig gebruik van historische gegevens als inspiratie. In zijn dikwijls bekroonde werken refereert hij net zo makkelijk aan beeldende kunst uit de Renaissance als aan moderne dans van Jirí Kylián en William Forsythe. De combinatie van deze kunstdisciplines, bijzondere vormgeving en een inventieve bewegingstaal, maken zijn signature in de dans.

In het stuk is een belangrijke rol weggelegd voor de muziek van de Estlandse componist Arvo Pärt. Live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam, biedt zijn muziek een ware oase van rust. De muziek van Pärt is niet alleen geliefd bij liefhebbers van klassiek, ook Hollywoodproducties en arthousefilms maken regelmatig gebruik van zijn meditatieve composities. De live-uitvoering van zijn muziek, versterkt het theatrale en intense karakter van Cathedral.

 

 

Marcos Morau – Cathedral is te zien van 31 oktober 2019 t/m 15 februari 2020. Voor meer informatie en de actuele speellijst, klik hier.