Yoko Seyama (JP) werk |Saiyah #2
László Zsolt Bordos (HU) | Aeter
LUNA tours: Guide to Leeuwarden
OUD AGENDAITEM

Media Art Festival en LUNA

Leeuwarden - Wederom vindt in Leeuwarden het jaarlijkse Media Art Festival plaats. Voor de derde keer is ook het LUNA Leeuwarden Urban Night Adventure onderdeel van dit festival. Tijdens dit flitsende festival zijn licht-, geluids en performancekunstwerken te bezichtigen. Het centraal thema dit jaar luidt; Illusies.

Het Media Art Festival (MAF) is hét evenement in Noord-Nederland voor nieuw talent en internationale kunstenaars op het gebied van mediakunst. Kern is de MAF Young Masters expositie met 15 internationale aanstormende talenten in de mediakunst die allen genomineerd zijn voor de MAF Young Masters Award. De expositie wordt omlijst met een uitgebreid programma aan workshops, performances, discussies en geluidskunst.

Op 28, 29 en 30 november zet het LUNA Leeuwarden Urban Night Adventure de binnenstad van Leeuwarden in een bijzonder licht. Bezoekers maken een spannende ontdekkingstocht langs tallen licht-, geluids- en performanceprojecten.

Naast het LUNA hoofdprogramma is er de programmasectie LUNA & Friends die een podium biedt voor kunstenaars die op eigen gelegenheid bij willen dragen aan het programma. Onderdeel hiervan zijn onder andere een expositie van de Italiaanse kunstenaar Silvio Zangarini die fotografische optische illusies maakt, een gratis workshops light graffiti door de Groninger kunstenaar Mark Buitenwerf en een filmprogramma van platform New Noardic Wave.

Media Art Festival en LUNA is te zien vanaf 22 november t/m 8 december in Leeuwarden. Klik hier voor meer info.