Meerdere locaties 15 januari 2020 - 09 februari 2020

Nabucco

Charkov City Opera & Ballet – Nabucco staat tegenwoordig bekend als een van Verdi’s meest epische opera’s. Het is een groots verhaal over macht, vrijheid en liefde, waarin alles op het spel komt te staan voor de liefde van een man en de macht over een volk.

Nabucco vertelt het verhaal van koning Nabucco van Babylonië en zijn strijd tegen de Joden. Als de Joden zijn dochter Fenena gevangen nemen, ontspint zich een liefdes- en machtsdrama. Zowel Fenena als haar vermeende zus Abigaille zijn verliefd op Ismaele, de neef van de koning van de Joden. Als Abigaille tegen hem ten strijde trekt, wil ze de Joden sparen in ruil voor de liefde van Ismaele. Als hij dit weigert is ze uit op de heerschappij over Babylonië, wat in handen is van haar bevrijdde zus. Gebrand op macht neemt zij met hulp van de Hoge Priesters de troon over en zweert op wraak op haar zus.

Het had niet veel gescheeld of Verdi had deze opera nooit geschreven. Een van zijn eerdere opera’s faalde en hij zwoor nooit meer te componeren. Toch lukte het de directeur van het beroemde La Scala in Milaan hem te lokken met de opdracht van Nabucco; de rest is geschiedenis. De opera was een doorslaand succes in Italië en het overbekende slavenkoor-lied Va Pensiero, is een van de meest bekende operamelodieën. Het wordt nog steeds het onofficiële volkslied van Italië genoemd en betekende de grote doorbraak van Verdi.

Nabucco is te zien t/m 9 februari 2020 op meerdere locaties in Nederland. Voor meer informatie en de actuele speellijst, klik hier.