Shailesh Bahoran, Korzo producties, ISH - Aghori. Beeld: Sjoerd Derine
OUD AGENDAITEM

Nederlandse Dansdagen 2018

Van 10 t/m 14 oktober vindt de 21e editie van het Festival Nederlandse Dansdagen plaats in Maastricht. Vijf dagen lang kunnen dansliefhebbers en professionals genieten van de Nederlandse dans in al haar verschijningsvormen. Een onvergetelijke ervaring! 

Het festival selecteert het mooiste en beste werk van de grote Nederlandse dansgezelschappen en toont daarnaast werk van jonge makers en opkomende choreografen. Een caleidoscoop aan genres komen voorbij: van klassiek ballet tot urban dance en van avant-garde tot moderne dans. De voorstellingen, exposities, ontmoetingen en feesten zijn te beleven in de reguliere theaters van Maastricht, maar ook op bijzondere andere locaties in de stad. Op 15 augustus 2018 wordt het programma van het festival bekendgemaakt en start de kaartverkoop.

De Zwanen
Tijdens het Gala van de Nederlandse Dans op 12 oktober worden de belangrijkste dansprijzen in Nederland, de Zwanen en de Prijzen van de Nederlandse Dansdagen, uitgereikt. Genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansproductie’ zijn Rule of Three, The hidden floor en We Are Nowhere Else But Here. Genomineerd voor de ‘meest indrukwekkende dansprestatie’ zijn de dansers Guido Dutilh voor zijn rol in Wir sagen uns Dunkles van NDT2, Gil Gomes Leal voor zijn rol in Aghori van ISH en het gehele dansers tableau van Thron van Krisztina de Châtel. 

Het Festival de Nederlandse Dansdagen vindt plaats van 10 t/m 14 oktober 2018 in Maastricht. Voor het volledige programma kijkt u hier.