A-One / Jenny Holzer, The survival series: You are trapped on the earth so you will explode, 1983
OUD AGENDAITEM

Niet met zoveel woorden

Kröller-Müller Museum - De tentoonstelling Niet met zoveel woorden brengt een grote variëteit aan kunstwerken uit de collectie van het Kröller-Müller Museum bij elkaar waarin woorden, letters, zinnen en tekstfragmenten een prominente rol spelen. Van woordpuzzels en gedichten tot filosofische overdenkingen en politiek commentaar – een breed scala aan kunstvormen komt hier voorbij.  

In de tentoonstelling zijn ongeveer veertig werken te zien  van kunstenaars als Robert Barry, Marcel Broodthaers, Ian Hamilton Finlay, Bruce Nauman, Marc Ruygrok en Herman de vries. Niet met zoveel woorden zet het geschreven woord op tal van manieren in het licht. Van tekst subtiel verwerkt in collages tot scherpe sociale statements. Een breed scala aan kunstvormen is in de tentoonstelling opgenomen: films, installaties, performances, sculpturen, neonkunst, werk op papier en schilderijen.

Nieuw werk
Op uitnodiging van het Kröller-Müller Museum maken Niels Post (1972), Guido de Boer (1988) en Fillip Studios (Roos Meerman (1991)/Tom Kortbeek (1987)) werk voor deze tentoonstelling. Met grote toewijding en liefde analyseert De Boer de vorm van letters en analyseert hij typografie tot op het bot. Post stelt met woorden-zonder-betekenis op humoristische en kritische toon de ruis op het internet aan de kaak. En Fillip Studios visualiseert woorden en klanken van uitgestorven talen door middel van digitale technologie.

Niet met zoveel woorden is te zien van 1 februari t/m 10 mei 2020 in het Kröller-Müller Museum. Voor meer informatie, klik hier.