Alexander van Keulen
OUD AGENDAITEM

Not Enough in Open Space Contemporary Art Museum

OSCAM - Op donderdag 7 maart presenteren Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM) en het decoratelier van Nationale Opera & Ballet de tentoonstelling Not Enough van Alexander van Keulen. De tentoonstelling, waarmee de getalenteerde fotograaf Van Keulen wordt verbonden aan de artistieke scene in Amsterdam Zuidoost, is tot juni 2019 te bezichtigen in OSCAM.

Alexander van Keulen streeft ernaar om in zijn fotografie naakte schoonheid naar buiten te brengen. Puurheid is essentieel. De fotoserie Not enough doet romantische en dromerige aan, iets wat kenmerkend is voor zijn stijl. Alexander laat zich inspireren door liefde en alles wat daarbij hoort. Hij haalt inspiratie uit zijn eigen relatie, maar ook zijn worsteling met zelfliefde.

Voor de tentoonstelling Not Enough legde Van Keulen modellen uit o.a. de Amsterdamse Bijlmer vast in kostuums van Nationale Opera & Ballet. Nationale Opera & Ballet leverde niet alleen de kostuums, afkomstig uit diverse opera- en balletproducties, maar faciliteerde met hun decoratelier in Amsterdam Zuidoost ook een bijzondere fotolocatie voor Van Keulen.’ Het decoratelier van Nationale Opera & Ballet is de unieke werkplaats waar alle decors van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet worden gemaakt.

De samenwerkingstentoonstelling Not Enough vormt een aanloop naar een mogelijke langetermijnsamenwerking tussen Nationale Opera & Ballet en OSCAM. Gezamenlijk streven zij ernaar om opera en ballet, én het vakmanschap dat daarachter schuilt, zichtbaarder te maken in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost. De twee partijen vinden elkaar in het respect en de bewondering voor de vakmanschap die kunst, design en mode nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen.

Klik hier voor meer informatie over de fototentoonstelling Not Enough in OSCAM.