Björn Carlén I ching constellation
Björn Carlén I ching constellation
OUD AGENDAITEM

November Kunstmaand Ameland

Ameland - Tijdens de maand november wordt het eiland Ameland omgetoverd tot één grote expositieruimte waarbij de zee de grens is. De hele periode lang zijn er over het hele eiland kunstwerken in alle vormen en maten te bezichtigen. Dit jaar luidt het thema: ‘In beweging’.

Laat je leiden door de kunstwerken geëxposeerd over het eiland en ervaar Ameland tijdens het gure herfstweer. Over het gehele eiland is werk te zien van ongeveer negentig verschillende kunstenaars. Onder andere kunstenaars uit Scandinavië en Duitsland. De kunstwerken variëren van collages tot fotografie en van schilderijen tot sieraden.

Kunst evolueert, er ontstaan constant nieuwe ideeën en nieuwe genres. Vandaar dan ook het thema: ‘In beweging’, want kunst is altijd in beweging. Een woord dat vaak in kunst wordt gebruikt is ‘dynamisch’, kunst hoeft niet te bewegen om dynamisch te zijn, zolang het maar lijkt alsof het dat wel doet. Tijdens de expositie is deze soort dynamische kunst dan ook in allerlei vormen terug te vinden.

November Kunstmaand Ameland is te zien vanaf 1 november t/m 30 november op Ameland. Klik hier voor mee info.