OUD AGENDAITEM

November première in het Dickenstheater

Dickenstheater In november zal er weer een première in het Dickenstheater Laren plaatsvinden. In de speciale voorstellingen van 10 en 17 november krijgt het publiek het beroemde boek The Old Curiosity Shop van Charles Dickens gepresenteerd. 

In de vertaling en toneelbewerking van Else Flim luidt de titel: De zwerftocht van Little Nell. Charles Dickens-acteur en historisch researcher Aad Kok slaagde erin bijzondere glasplaten, die via de toverlantaarn worden getoond, bij dit verhaal te vinden. Little Nell moet met haar grootvader op de vlucht gaan voor schuldeisers. Het dappere meisje neemt de leiding tijdens de lange reis vol spannende ervaringen. Zij werd een beroemdheid, zelfs in Amerika. Men sprak over haar alsof zij een levend wezen was.

In de 2 pauzes kan het publiek op 10 november Josephine van My Inner Victorian ontmoeten. Op haar blog schrijft zij over het dagelijks leven in de 19e-eeuw, de literatuur, kunst en technologie. Zij verdiept zich ook in Victoriaans koken. In september verscheen haar kookboek Aan tafel met Charles Dickens.

Voor meer info over de voorstellingen, en over het kerstprogramma, in het Dickenstheater klik hier