Edvard Munch, Felix Auerbach, 1906, Van Gogh Museum, Amsterdam
Henri de Toulouse-Lautrec, De clown in de Moulin rouge (La clownesse au Moulin rouge), 1897, Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting) ​
Felix Vallotton, Luiheid (La paresse), 1896, Van Gogh Museum, Amsterdam (aankoop met steun van de BankGiro Loterij)
Amsterdam 05 juni 2021 - 12 september 2021

Ongekend

Van Gogh Museum - In de tentoonstelling Ongekend. 10 jaar bijzondere aanwinsten en hun verhalen zal een grote selectie kunstwerken die de afgelopen 10 jaar aan de museumcollectie werden toegevoegd te zien zijn.

Ongekend laat de volledige breedte van het verzamelgebied van het Van Gogh Museum zien: van schilderijen tot tekeningen, prenten, sculpturen en brieven die zijn verworven via schenkingen van particulieren tot aankopen via veilingen. Want het Van Gogh Museum beheert méér dan de grootste collectie werken van Van Gogh ter wereld: de ongekende kunstwerken in deze tentoonstelling zijn meestal juist van andere kunstenaars, van grote namen als Edgar Degas, Berthe Morisot, Edvard Munch en Henri de Toulouse-Lautrec, maar ook van minder bekende meesters als Henri Guérard.

Behalve de kunstwerken zelf spelen ook de verhalen rondom de verwerving een centrale rol. De conservatoren vertellen waarom een museum eigenlijk verzamelt en waarom deze taak zo belangrijk is voor een museum. En hoe wordt bepaald welke werken in aanmerking komen om toe te voegen aan de collectie?

Klik hier voor meer info!