Foto: Bart Eysink Smeets
OUD AGENDAITEM

Ongemakkelijk

Arti et Amicitiae - Het leven loopt niet altijd volgens plan. Hoe reageer je daarop? En voel je je daarbij wel eens ongemakkelijk? Over deze thematiek gaat de beeldende kunst-expositie Ongemakkelijk, die vanaf 14 maart 2020 te zien is bij Arti et Amicitiae in Amsterdam.

In een tijd dat perfectie de norm is, en we zelfverantwoordelijk worden geacht voor ons eigen succes, is het thema ongemak relevanter dan ooit. Waar onze samenleving ongemak schuwt, omarmt menig kunstenaar ongemak: juist het moment tussen weten en niet weten laat ruimte voor het menselijke zijn.
Dit uitgangspunt leidt tot een levendige expositie met video’s, fotografie en sculpturen van 17 toonaangevende én aankomende kunstenaars, waaronder Pilvi Takala, Maurice van Es en Takeshi Ikeda.

Ongemakkelijk is een expositie van kunstenaars Claudia Mulder, Marieke Gelissen en Robbert Weide over de manifestatie van het onverwachte en het menselijke ongemak daarmee.
Op vrijdagavond 13 maart, van 20:00 tot 22:00, vind er een feestelijke opening plaats met perdormances en DJ bij Arti et Amicitiae, Amsterdam. De toegang hiervoor is gratis.

De tentoonstelling Ongemakkelijk is te zien vanaf 14 maart t/m 11 april in Arti et Amicitiae.