Operavoorstelling in de tuin van Museum van Loon, 2016
OUD AGENDAITEM

Opera in de Grachtentuin: The Old Maid and the Thief

Museum van Loon - Eens per jaar presenteert Museum Van Loon, in samenwerking met het Grachtenfestival, Opera in de Grachtentuin. Dit jaar zal de prachtige tuin van Museum Van Loon het decor zijn voor de opera The Old Maid and the Thief. Een opera in één acte van de Italiaans-Amerikaanse componist Gian Carlo Menotti (1911-2007), met een Engels libretto. Van 13 tot en met 18 augustus 2019 krijgen aanwezigen de kans om dit verwrongen maar komische liefdesverhaal te beleven en deel uit te maken van het 16de jubileum van Opera in de Grachtentuin.

The Old Maid and the Thief speelt zich af in een rustig dorp waar juffrouw Todd, een oude vrijster, alleen woont met haar jonge huishoudster Laetitia. Op een regenachtige dag zet een knappe bedelaar genaamd Bob hun wereld op zijn kop door aan te kloppen. Juffrouw Todd en Laetitia worden op slag verliefd op hem en bieden hem maar al te graag onderdak aan. Zelfs als zij denken dat hij een ontsnapte gevangene is blijven zij hem steunen.

The Old Maid and the Thief vertelt het verhaal van twee vrouwen die verliefd worden op dezelfde man en er alles aan doen om hem voor zich te winnen. Het is een verwrongen verhaal over moralen, verraad en de kracht van kwade vrouwen. De première van de opera vond plaats in Philadelphia in 1939; het is een van de eerste opera’s gecomponeerd voor de radio. Twee aria’s springen eruit: 'What Curse for a Woman is a Timid Man' waarin Laetitia Bob haar liefde verklaart en 'When The Air Sings of Summer', waarin Bob bezingt er vandoor te gaan.

Klik hier voor meer informatie over Opera in de Grachtentuin: The Old Maid and the Thief, van 13 t/m 18 augustus in de tuin van Museum van Loon.