OUD AGENDAITEM

Operadagen Rotterdam

Operadagen Rotterdam - Een eerbetoon aan grote componisten als Richard Wagner, Philip Glass en Louis Andriessen, een ode aan powervrouwen als Harriet Tubman en Sylvia Plath, tientallen vernieuwende makers en jong talent en een gloednieuwe editie van het GALA! Het komt allemaal voorbij tijdens de 14e editie van Operadagen Rotterdam. In totaal zijn van 17 tot en met 26 mei meer dan 100 voorstellingen te zien in de grote theaters van Rotterdam en op onverwachte plekken in de stad.

Naast een uitgebreid publieksprogramma is het festival een belangrijke ontmoetingsplek voor professionals in opera en muziektheater uit de hele wereld. Sinds dit jaar is Operadagen Rotterdam de vaste host van de driejaarlijkse competitie Music Theatre NOW. Tien prijswinnende voorstellingen wereldwijd zijn hier voor het eerst in Nederland te zien. Tijdens de derde editie van GALA! kent Operadagen Rotterdam prijzen toe aan makers van vernieuwend muziektheater.

Het festival staat dit jaar in het teken van De Metamorfose. Speciaal in dat kader brengt Operadagen Rotterdam de wereldpremière 8. Metamorphosis naar het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Nicole Beutler liet zich voor deze moderne dansopera inspireren door M.C. Escher, Ovidius en de beroemde Cold Song van Purcell.

Operadagen Rotterdam brengt uit diverse windstreken inspirerende en aangrijpende verhalen naar Rotterdam, met voorstellingen uit meer dan vijftien landen. Internationale hoogtepunten zijn onder andere Einstein on the Beach van de Amerikaanse meestercomponist Philip Glass en Il Diluvio Universale, een recent opgegraven schat uit de barokmuziek van Michelangelo Falvetti, uitgevoerd door Cappella Mediterrana en Choeur de Chambre de Namur, onder leiding van de Argentijnse topdirigent Leonardo García Alacón.

Ook wordt er tijdens de Operadagen een eerbetoon gebracht aan Richard Wagner met een van de bekendste werken uit de operageschiedenis: de Ring des Nibelungen. Topdirigent Edo de Waart verheft het eerste bedrijf van Die Walküre tot een groots en bloedstollend verhaal. Naast de klassiekers is er ook verrassend veel nieuw werk te zien. Het festival biedt dit jaar het podium aan grote talenten en vernieuwende makers zoals Lisa Verbelen (ALL.), ARIAH LESTER (THE GATE) en CLUB GEWALLT in acht late-night clubavonden.

Op de laatste festivaldag wordt Operadagen Rotterdam feestelijk afgesloten op de Crooswijkse Koeweide met een meezingconcert vol operaliederen en smartlappen.

De 14e editie van Operadagen Rotterdam vindt plaats van 17 t/m 26 mei 2019.

Klik hier voor meer informatie.