OUD AGENDAITEM

Orange or Red

Kunstcentrum Haarlem - Marieke van Heck toont haar innovatief en baanbrekend textiel van haar eigen textielmerk: orange or red. Tijdens deze verkoop-expositie zijn haar duurzame plaids, kussens en tassen te zien. Bijzonder aan haar ontwerpen is dat alle onderdelen van het productieproces zich in Nederland afspelen. 

Orange or red bestaat sinds 2014. Na een carrière in de modewereld wilde de Haarlemse Marieke van Heck een textielmerk creëren waarin vooral haar passie voor stoffen en kleuren tot uiting komen. Zij integreert duurzaamheid met vormgeving om alledaagse producten, zoals een kussen, te produceren. Het productieproces speelt zich in zijn geheel af in Nederland, alle gebruikte materialen, zoals garens, zijn 100% duurzaam. De ontwerpen stralen warmte uit, de plaids en kussens met heldere kleuren hebben een hoge aaibaarheidsfactor. ‘Breisels om heerlijk in te verdwijnen’, aldus Van Heck.

Na 5 jaar is orange or red uitgegroeid tot een merk dat er toe doet in Nederland. De plaids en kussens zijn veelvuldig aanwezig in interieurbladen en televisieprogramma’s, zoals VT Wonen, besteden regelmatig aandacht aan de producten van orange or red. Naast exposities tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven is het werk van Marieke van Heck ook te vinden op prestigieuze beurzen zoals Maison & Object in Parijs. 

Orange or Red is te zien van 23 november t/m 18 januari 2020. Klik hier voor meer info.