Melanie Bonajo, Jahzara, Last child in the woods, 2017, ING Collectie
OUD AGENDAITEM

Paradise Lost

Museum Henriette Polak - Museum Henriette Polak toont vanaf 6 juli de hedendaagse fototentoonstelling Paradise Lost. De tentoonstelling toont foto’s van overweldigende schoonheid met een diepere laag die deze esthetiek versterkt of in twijfel trekt.

De kunstwerken balanceren op de grens tussen werkelijkheid en verbeelding. Door het tonen of juist achterwege laten van de rafelranden van schoonheid, laat Paradise Lost ons nadenken over onze eigen kijk op de wereld. Die controverse, het gegeven dat kunst alternatieve vragen oproept en aanzet tot reflectie, is wat de ING met haar collectie beoogt en wat Paradise Lost weerspiegelt. Met kunstwerken van kunstenaars als Erwin Olaf, Woody van Amen, Rosemary Laing, Ruud van Empel, Wout Berger en Melanie Bonajo.

Tiana Wilhelm, directeur Musea Zutphen: ‘Dankzij de samenwerking tussen Museum Henriette Polak en ING, worden parels uit de hedendaagse fotografie uit de ING Collectie bereikbaar voor het grote publiek’.

Diverse kunstenaars tonen ons paradijselijke voorstellingen, die geen werkelijkheid kunnen zijn. In Woody Amen’s Mata Hari confronteert de kunstenaar ons met onze eigen beeldvorming en utopische ideeën van het paradijs. In de foto van Ruud van Empel, World #23 en Melanie Bonajo foto’s uit de serie Last child in the woods, speelt de onbevangenheid en het magische universum van kinderen een grote rol. De werken nemen de kijker mee op reis naar het groene en kleurrijke paradijs zoals het nog bestaat in de belevingswereld van het kind.

Naast paradijselijke beelden, bevat de tentoonstelling ook verschillende werken van onder andere Erwin Olaf, Bownik, Elspeth Diederix, Carina Hesper en Holger Niehaus die refereren aan klassieke stillevens.

Klik hier voor meer informatie over Paradise Lost, van 6 juli t/m 22 september 2019 te zien in Museum Henriette Polak.