Parklicht 2018, Foto: Tamar Frank
OUD AGENDAITEM

Parklicht - Lichtkunst in het Oosterpark

Parklicht - Voor het derde jaar op rij presenteert Stichting Polderlicht Parklicht, een tentoonstelling van vijftien lichtinstallaties, -sculpturen en -projecties, verspreid over de noordelijke helft van het Amsterdamse Oosterpark. De kunstwerken staan opgesteld langs paden, in het groen, in het water en in of op gebouwen. Bezoekers wandelen met een plattegrond in de hand van het ene kunstwerk naar het andere.

Parklicht is een 'ontdekkingstocht': een deel van de kunstwerken is enigszins verborgen; sommigen staan opgesteld op locaties waar normaliter geen publiek komt. Dit is het laatste deel van een 'trilogie' waarin alleen kunstwerken worden getoond die non-figuratief en non-narratief zijn, en gebaseerd op het gebruik van wit licht. De meesten daarvan zijn speciaal voor Parklicht gemaakt. Trefwoorden: eigenzinnig, abstract, geometrisch, verstild.

Deelnemende kunstenaars zijn Heleen Blanken, Suzan Drummen, Daphne Glasmacher, Vladimir Grafov, Gosse de Kort, Bram Kuypers, Lennart de Neef, Leandros Ntolas, Femke Schaap, Philip Vermeulen, Peter Vink en Nan Wang. Eindejaarsleerlingen van het Metis Montessori Lyceum tonen de resultaten van klassikaal uitgevoerde experimenten met licht en beweging. Het Rotterdam VHS Festival verzorgt een non stop-vertoning van korte, bijzondere, experimentele en/of simpelweg maffe kunstvideo's. 

Stichting Polderlicht initieert en organiseert sinds 2001 regelmatig kunstprojecten, met de nadruk op lichtkunst, in de openbare ruimte van Amsterdam – en met name in Oost. Stichting Polderlicht toont bij voorkeur kunst op minder voor de hand liggende locaties en streeft ernaar laagdrempeligheid en kwaliteit te combineren.

Klik hier voor meer informatie over Parklicht, van 13 t/m 17 november te zien op diverse locaties verspreid over het Oosterpark.