Nighttown © Xiang Yu Yeung
Party People © Museum Rotterdam
OUD AGENDAITEM

Party People - De uitgaansscène van Rotterdam

Museum Rotterdam - In de tentoonstelling Party People staan twee generaties uitgaanscultuur centraal. Hier worden de actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse uitgaansscène gekoppeld aan de periode waarin het allemaal begon: de jaren ’90.

Party People wordt een underground feest van herkenning voor ieder feestbeest of vervend clubber die ooit een stap in het Rotterdamse uitgaansleven heeft gezet. Uniek aan de tentoonstelling is dat deze volledig tot stand is gekomen door de input en medewerking van mensen uit de scene. Meer dan 50 stylisten, Dj’s, Vj’s, performers, rappers, spoken word artiesten, winkels en merken werkten mee waaronder vele bekende namen zoals Ronald Molendijk, Isis Vaandrager, Ferry Corsten etc. 

In de tentoonstelling zal de bezoeker allerlei facetten van uitgaan beleven. Denk aan flyers, de doorhost, DjBooth, de clubs, de festivals, het podium, de dansvloer, mode en subculturele stijlen in de uitgaansscène maar ook aan de beruchte afterparty en natuurlijk aan de Rotterdamse Party People zelf. 

De tentoonstelling Party People is te zien van 12 januari tot 23 juni 2019 te zien in het Museum Rotterdam. Klik hier voor meer informatie.