OUD AGENDAITEM

PLAY STATION SLOTERDIJK

PLAY STATION SLOTERDIJK - Op 28 juni 2019 opent de nieuwe kunstmanifestatie PLAY STATION SLOTERDIJK rondom het station Sloterdijk in Amsterdam. Speciaal voor deze manifestatie hebben zowel jonge als toon-aangevende kunstenaars site-specifieke werken in de openbare ruimte ontwikkeld. De kunstwerken bieden een verrassend perspectief op de omgeving. De hele zomer vinden er verschillende activiteiten plaats en worden rondleidingen georganiseerd. 

PLAY STATION SLOTERDIJK onderzoekt de toekomst van Sloterdijk als een nieuw stadsdeel door middel van experiment, speculatie en verbeelding. De kunstroute neemt de mens als spelend wezen tot onderwerp en leidraad van het gehele programma. Spelen vormt immers het fundament van hoe wij ons als mens ontwikkelen en hoe wij gezamenlijk de samenleving tot stand brengen.

PLAY STATION SLOTERDIJK is een nieuw kunstproject van GET LOST - art projects. GET LOST brengt sinds 2015 de kunstwereld en het bedrijfsleven samen door het organiseren van inspirerende manifestaties in de openbare ruimte met kunstwerken van veelbelovende kunstenaars. In 2015 en 2018 waren kunstroutes te zien op de Amsterdamse Zuidas. In opdracht van de gemeente Amsterdam | Sloterdijk Centrum heeft GET LOST een meerjarig kunstprogramma ontwikkeld. Onder de noemer PLAY STATION SLOTERDIJK vindt in de zomer van 2019 de eerste editie plaats: een serie tijdelijke en semipermanente kunstwerken - die speciaal ontwikkeld worden voor locaties in de openbare ruimte - en een omlijstend publieksprogramma. 

Klik hier voor meer informatie over PLAY STATION SLOTERDIJK, van 28 juni t/m 3 november 2019 te bezoeken in Sloterdijk, Amsterdam.