Maja Bolier
OUD AGENDAITEM

Pleasure Palace Resurrection / Concrete Jungle Killjoy

Kunstpodium T - Op donderdag 23 mei wordt de expositie Pleasure Palace Resurrection / Concrete Jungle Killjoy geopend, de tiende en laatste tentoonstelling van het huidige Apprentice/Master-seizoen van Kunstpodium T. Kunstenares Mette Sterre is de meester van deze expositie. Voorafgaand hieraan is zij te gast in een mastertalk bij Museum de Pont op deze dag. Mette exposeert samen met apprentices Maja Bolier, Rosa Maria van den Hove en Peer Vink. 

De expositie is onderdeel van het Apprentice Master-project van Kunstpodium T, dat momenteel aan het elfde seizoen bezig is. Hierbij worden net afgestudeerde kunstenaars van diverse academies in Europa gekoppeld aan een gerenommeerde kunstenaar. In groepjes gaan zij de samenwerking met elkaar aan, resulterend in een expositie.

Voorafgaand aan de expositie vindt er in Museum de Pont een mastertalk plaats met Mette Sterre. Een moderator gaat met haar in gesprek over haar werk, haar kunstpraktijk en de samenwerking in deze expositie. Dit gesprek vindt plaats van 16.30 tot 17.30 op donderdag 23 mei. De mastertalk is gratis toegankelijk met een geldig museumticket, Museumkaart of We Are Public-pas. De voertaal is Nederlands.

Tevens wordt bij de opening van Pleasure Palace Resurrection bekend gemaakt welke apprentices van het Apprentice Master seizoen 2018/2019 genomineerd zijn voor de Jan Naaijkensprijs. Dit is een prijs die elk jaar door het Noordbrabants Genootschap wordt uitgereikt aan een talentvolle jonge kunstenaar. De vier genomineerde apprentices exposeren tijdens de zomerexpositie Season Highlights bij Kunstpodium T. Deze tentoonstelling wordt op donderdag 27 juni geopend; een onafhankelijke jury maakt deze dag ook de winnaar van de Jan Naaijkensprijs bekend.

Het Apprentice Master project ondersteunt en motiveert net afgestudeerde kunstenaars bij de start van hun professionele carrière. De geselecteerde talenten kunnen niet meer terugvallen op de begeleiding van de academie. Tijdens dit project worden ze ondersteund door gerenommeerde kunstenaars, bij het verkennen van hun professionele mogelijkheden. In het laatste studiejaar selecteert Kunstpodium T samen met de aangesloten kunstacademies jonge veelbelovende kunsttalenten. Zij worden gekoppeld aan een ervaren kunstenaar die zich al bewezen heeft. Samen met deze master gaan de apprentices het gesprek aan over hun visie op kunst en alle facetten van het kunstenaarsvak. Het resultaat van dit traject is een groepsexpositie op een van de aangesloten locaties. In 2018-2019 worden op deze wijze ongeveer 40 apprentices gekoppeld aan 10 masters. Aan het eind van het seizoen nomineert een deskundige Brabantse vakjury de beste kandidaten voor de begeerde Jan Naaijkensprijs uitgereikt door het Noordbrabants Genootschap.

Klik hier voor meer informatie over Pleasure Palace Resurrection / Concrete Jungle Killjoy, van 23 mei t/m 16 juni te zien in Kunstpodium T.