PROJECT STARTBLOK - Voetbal - Foto: Karijn Kakebeeke
Meerdere locaties 07 september 2021 - 10 januari 2022

PROJECT STARTBLOK

Project Startblok - Bij 'PROJECT STARTBLOK' word je meegenomen in de wereld van vijf jonge vluchtelingen met een verblijfsvergunning én Nederlandse studenten. 

Fotograaf Karijn Kakebeeke volgde de jongeren drie jaar lang. Ze legt niet alleen de dynamiek van samenwonende jongeren met zeer uiteenlopende verhalen vast, maar laat tegelijkertijd hun 'coming of age' zien. 

PROJECT STARTBLOK gaat over het leven van Nahom, Leila, Isabella, Samer en Timo. Zij zijn allemaal bewoners van het Amsterdamse wooncomplex Startblok Riekerhaven. Sinds 1 juli 2016 wonen hier zo’n 565 jongeren tussen de 18 en 27 jaar samen. De helft zijn Nederlandse studenten en starters, de andere helft statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) voornamelijk uit Syrië en Eritrea.

De tentoonstelling is ontworpen als kubus, een knipoog naar de containerwoningen op het wooncomplex. Je stapt zo bijna letterlijk in het dagelijkse leven van de Startblokbewoners. 

'PROJECT STARTBLOK' is van 7 september 2021 t/m 10 januari 2022 te zien bij meerdere locaties in Amsterdam en bij Atrium Den Haag. 

Klik hier voor meer informatie.