foto: Erik Franssen
OUD AGENDAITEM

Robin Hood (4+)

Meerdere locaties - Van februari tot en met mei 2020 staat Theater Gnaffel in de Nederlandse theaters met de voorstelling Robin Hood (4+). In dit beroemde avontuur tonen Robin en zijn kornuiten moed in hun strijd voor eerlijkheid en gelijkheid. Een muzikaal poppenspel met muziek van Herman van Veen.

Alleen gelaten, voor de deuren van een klooster, vindt een grote bruine beer Robin. Ze voedt hem liefdevol op in haar groene wereld, zonder grenzen en zonder macht. Een heerlijke wereld waarin iedereen gelijk is. Maar eenmaal in de mensenwereld aangekomen, blijkt dat het daar allesbehalve eerlijk is. Prins Jan verhoogt elke dag de belastingen, zodat hij zelf gelukkiger wordt in zijn met geitenmelk gevulde zwembad.  

Robin kan het niet langer aanzien en doet er alles aan om de mensen hun stem én geld terug te geven. Samen met koningsdochter Marian besluiten ze te vechten tegen Prins Jan. Ze stelen van de rijken en geven het terug aan de armen. Samen verzinnen de vrienden diep in het bos een geweldig plan om Prins Jan van zijn troon te stoten.

Robin Hood is te zien vanaf 1 februari t/m 31 mei op meerdere locaties. Klik hier voor meer info.