Bert Evans - High respect
BERT EVANS; APPROACHING T TIME
OUD AGENDAITEM

Royal Welsh Art

Museum Slager - Op 27 oktober 2019 is het 75 jaar geleden dat ’s-Hertogenbosch werd bevrijd door de Royal Welsh. De stad herdenkt en viert de bevrijding feestelijk. Museum Slager sluit hierbij aan met de expositie Royal Welsh Art. De tentoonstelling biedt een unieke combinatie van verhalen en materialen van de bevrijders en een kennismaking met het werk van kunstenaars uit Wales.

In het museum wordt een sfeerkamer ingericht als een ‘officers mess’, waarin uniformen, militaire memorabilia, schilderijen, zilverwerk en andere objecten te zien zijn. Deze vertellen het heden en verleden van het regiment. Een groot aantal organisaties uit Wales en Nederland levert hieraan bijdragen, waaronder het Firing Line Museum, The Regimental Museum of the Royal Welsh,  The Royal Welsh, en  het Nationaal Militair Museum.

In samenwerking met Y Galeri Caerffilli zijn in de expositie 7 kunstenaars uit Wales te zien. Werken van onder anderen Jane Malvisi, Bert Evans, Elin Siân Blake en Barry Lewis, zijn allemaal te bewonderen in het museum.

Royal Welsh Art is te zien t/m 5 januari 2020 in Museum Slager, Den Bosch. Voor meer informatie over de expositie en activiteiten, klik hier.