Campagnebeeld ‘Science Fiction: A Journey into the Unknown’ Design: Praline, foto credit Dan Tobin Smith
OUD AGENDAITEM

Science Fiction: A Journey into the Unknown

Stap in de fascinerende wereld van sciencefiction en ontdek de voortdurende menselijke zoektocht naar het onbekende – zowel op onze eigen planeet als ver weg in het universum. Meer dan 850 unieke objecten laten de ongelooflijke verbeeldingskracht en vindingrijkheid van de mens zien. Reis door tijd en ruimte met filmclips en video-installaties, zeldzame manuscripten en tekeningen, boeken en strips, kunst en design en bewonder de vele kostuums, maskers, modellen en rekwisieten uit filmklassiekers als Star Wars, Star Trek en Godzilla.

De tentoonstelling geeft een gedetailleerd en omvangrijk overzicht van ruim honderd jaar sciencefiction – en ook een kijkje in de toekomst van dit razend populaire genre. Science Fiction: A Journey into the Unknown presenteert het onbekende op onze eigen planeet in Extraordinary Voyages, het onmetelijke universum in Space Odysseys, het ontstaan van utopische of juist dystopische werelden in Brave New Worlds en de wereld van technologie in Final Frontiers.

Een greep uit de vele highlights zijn de gevechtshelm van Darth Vader, het ruimtekostuum van Spock, een origineel manuscript uit 1865 van Jules Vernes De reis om de wereld in tachtig dagen en het dinosaurus-ei uit Jurassic Park. Ook kun je je onderdompelen in een multiscreen installatie met een speciaal voor de tentoonstelling bewerkte episode uit de Netflix hitserie Black Mirror. Een niet te missen visueel spektakel - voor de echte fan en voor iedereen die zich graag verwondert over een universum waar fantasie en werkelijkheid in elkaar overlopen.

Science Fiction: A Journey into the Unknown is van 16 maart t/m 30 juni 2019 te zien in de Kunsthal Rotterdam.

Klik hier voor meer informatie.