Foto door: Robin Vogel
Meerdere locaties 07 januari 2022 - 03 april 2022

Seksklimaat

Alles voor de Kunsten – In deze voorstelling delen Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot hun inzicht in wat het leen de moeite waard maakt!

Als jij met twee van je beste vrienden honderd keer zou ontbijten, wat worden dan terugkerende onderwerpen? Waarvan gaan jullie met de servetten wapperen? Waarvan gaan jullie op tafel slaan? Waarvan worden jullie stil?

Maria, Michiel en Sieger hadden het over de klimaatcrisis, over hun seksleven, over menselijk gedrag. Ze zijn na 100 keer samen ontbijten nog steeds vrienden, al escaleerde het bij hen af en toe gevaarlijk. Nieuwsgierige vragen werden opeens niet meer beantwoord, grappen werden verwijten, maar zij vroegen door tot het ongemakkelijk werd; en daarna stelden zij ook die laatste, confronterende vragen. Met verhitte blikken tegenover elkaar. ‘Zit je mij nou de maat te nemen?’

In Seksklimaat delen zij hun ontdekkingen met je. Zelfs de link tussen de klimaatcrisis en hun seksleven. Die is er. Het duurde even, maar het openbaarde zich.

Het biedt geen oplossing voor het klimaatprobleem en een beter seksleven kunnen ze je ook niet garanderen, maar wel the next best thing: inzicht in dat wat het leven de moeite waard maakt.

Seksklimaat is te zien vanaf 7 januari t/m 3 april 2022 in verschillende theaters door het land. 

Klik hier voor meer informatie!