© Sander Stoepker
OUD AGENDAITEM

Selfportraits?

Fotogalerie De Gang - In Fotogalerie De Gang is vanaf 17 juni de expositie Selfportraits? van fotograaf Sander Stoepker te zien. Deze expositie is geopend t/m 17 augustus 2019.

Selfportraits? is een uniek project van Sander Stoepker in samenwerking met het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het is een studie over perspectief en perceptie. Sander liet zich inspireren door Vincent van Gogh, de meester van het zelfportret, en wilde zien of er verschillen zijn tussen een portret en een zelfportret. Hij portretteerde in 10 dagen ruim 300 bezoekers van het museum. Het resultaat is een dubbelportret: één genomen door de fotograaf en een tweede door de persoon zelf, met een remote, zonder de fotograaf er bij.

Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de Doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk.

Klik hier voor meer informatie over Selfportraits? van 17 juni t/m 17 augustus 2019 te zien in Fotogalerie De Gang.