Ragazze Quartet, Foto: Nichon Glerum
OUD AGENDAITEM

September Me

Flint Amersfoort - September Me maakt Amersfoort van 20 t/m 22 september hét epicentrum van de klassieke muziek. Met frisse, eigentijdse blik heeft Ragazze Quartet, de artistiek leider van het geliefde driedaagse festival, opnieuw een bijzonder, divers programma samengesteld. Thema van de derde editie is smeltkroes. Reis mee naar een wereld vol kamermuziek, tango, Senegalese sabar, volksmuziek en oosterse klanken.

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot bruisend festivalhart met heerlijke hapjes, drankjes en een bijzonder verdiepingsprogramma. Dit programma staat bol van internationale hoogtepunten, van een spectaculair openingsconcert tot intieme kamermuziekconcerten.

Het openingsconcert ‘Van Steve Reich tot Sabar’ is een avontuurlijke, muzikale wereldreis met het Franse Béla Quartet, Matangi Quartet en Ragazze Quartet met als eindbestemming een Senegalees dans- en percussiefeest. ‘Arosa Trio speelt Dvořák’ is een intiem, meeslepend kamermuziekconcert door de Georgische pianiste Nino Gvetadze, de Nederlandse violiste Frederieke Saeijs en de Servisch-Franse celliste Maja Bogdanovic.

Daarnaast gaat op het festival de opwindende muziektheatervoorstelling ‘Lost Tango’ in première. Een productie van Via Berlin, Orkater en Ragazze Quartet met Meral Polat, tangokoning Carel Kraayenhof en muziek van Astor Piazolla en Julían Peralta. Jim Glerum presenteert voor leken en kenners de vrolijke, muzikale Bartók Pubquiz met livemuziek van Ragazze Quartet.

Waan je bij 1001 Nacht werelds dinerconcert op een Arabische souk. Geniet bij een werelds diner van de muziek van Julian Schneemanns Caravan en Ragazze Quartet en de gedichten van ‘Asielzoeker des Vaderlands’ Rodaan Al Galidi. Beweging, adem, klank en ontspanning komen samen bij Yoga in Concert, meditatieve muziek met Lenneke van Staalen op Indiase viool en Heiko Dijker op tabla.

Klik hier voor meer informatie over het festival September Me dat van 20 t/m 22 september plaats vindt in Flint Amersfoort.