© Rahi Rezvani
OUD AGENDAITEM

Sierra, Oscar, Foxtrot, Tango

Nederlands Dans Theater (NDT) –  In seizoen 2019/2020 viert Nederlands Dans Theater (NDT) zijn zestigste verjaardag. NDT doet dit door het werk van de makers die het gezelschap van zijn creatieve signatuur hebben voorzien te vieren en daarnaast een reeks nieuwe choreografische stemmen te presenteren. In Sierra, Oscar, Foxtrot, Tango brengt NDT een verrassende mix van vier contrasterende choreografische stijlen en daagt daarmee de jonge dansers van NDT 2 uit.

NDT 2 werd oorspronkelijk opgericht om het eerste gezelschap van jong talent te voorzien. Inmiddels bestaat NDT 2 al meer dan veertig jaar en is het uitgegroeid tot een volledig onafhankelijk gezelschap met eigen repertoire. Gerenommeerde choreografen van over de hele wereld creëren werk voor de jonge dansers. De samenwerking met diverse makers geeft de dansers de gelegenheid om zich te verdiepen in verschillende danstalen, technieken en werkmethoden.

Choreograaf van deze voorstelling, Medhi Walerski,  danste zelf meer dan tien jaar bij zowel NDT 2 als NDT 1 voordat hij zich volledig toespitste op het choreograferen. 

 

Sierra Oscar Foxtrot Tango is te zien t/m 20 december op verschillende locaties in Nederland. Voor meer informatie en tickets, klik hier.