SKALAR - Christopher Bauder & Kanding Ray by Ralph Larmann
SKALAR - Christopher Bauder & Kanding Ray by Ralph Larmann
Christopher Bauder & Kanding Ray by Ralph Larmann
OUD AGENDAITEM

SKALAR

De Gashouder - De sensationele audiovisuele kunstinstallatie SKALAR van lichtkunstenaar Christopher Bauder en muzikant Kanding Ray, zal in januari 2020 in Amsterdam te zien zijn. Deze artistieke productie is een samenwerking tussen de ontwerp- en kunst studio WHITEvoid, Audio Obscura en Westergas. Na de succesvolle première in Berlijn is de Gashouder het toneel voor deze bijzondere ervaring waarbij bewegende spiegels, perfect gesynchroniseerde lichtstralen en soundscapes samenkomen.

Het is de eerste keer dat een tentoonstelling van dit formaat naar Amsterdam komt. SKALAR is een kunstwerk dat met de effecten van licht en geluid inspeelt op de menselijke perceptie, waarbij de makers een verhaal vertellen door middel van lichtstralen, bewegende spiegels en surround sound die op elkaar reageren. SKALAR biedt bezoekers een vorm van meditatie aan waarbij de aard en essentie van menselijke emoties centraal staan en de kunstenaars dit door middel van licht kunnen manipuleren.

De tentoonstelling is dagelijks geopend in de middag en avond en bezoekers zijn vrij om zo lang te blijven als ze willen terwijl de installatie voortdurend doorloopt. SKALAR kan op verschillende manier worden ervaren; staand, liggend, langzaam dansend of starend naar de verbluffende schoonheid die de bezoeker omringt 

SKALAR is te zien van 10 januari tot 5 februari in de Gashouder in Amsterdam. Voor meer info klik hier.