Hans Wilschut, Context, 2019, São Paolo, 151 x 200 cm
OUD AGENDAITEM

Stadsbeelden in Museum Flehite

Museum Flehite – De stad en haar voortdurende dynamiek is niet alleen het terrein van architecten, maar zij intrigeert ook hedendaagse beeldend kunstenaars, zo toont museum Flehite. In dit kunsthistorisch museum van Amersfoort is van 9 februari t/m 19 mei 2019 de tentoonstelling Stadsbeelden te zien.

Tijdens de expositie, die nog loopt tot 19 mei, worden er werken van acht hedendaagse kunstenaars uit Nederland getoond die ieder op geheel eigen wijze het thema ‘stad’ onderzoeken en vastleggen in tekeningen, schilderijen, foto’s en 3D-objecten. Te zien is werk van: Iwan Baan, Stefan Bleekrode, Frank Halmans, Carlijn Kingma, Uwe Poth, Frank van der Salm, Rob Voerman en Hans Wilschut.

Museum Flehite, dat met Stadsbeelden na een renovatie van bijna een jaar haar deuren heropent, organiseert deze tentoonstelling over eigentijdse stadskunst parallel aan de tentoonstelling Maestro Van Wittel die op 26 januari in de Amersfoortse Kunsthal KAdE van start ging. Met deze expositie over Caspar van Wittel (1635-1736), ook wel de Hollandse meester van het Italiaanse stadsgezicht genoemd, staat ook in KAde het thema ‘stad’ de komende maanden centraal.

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling Stadsbeelden, van 9 februari t/m 19 mei te zien in Museum Flehite.