Jamel Shabazz - The Righteous Brothers, NYC 1981
OUD AGENDAITEM

Streetlife

Museum aan het Vrijthof – Museum aan het Vrijthof toont kleurrijk werk van de Amerikaanse fotograaf Jamel Shabazz en zwart-wit portretten van de Nederlandse fotograaf Hans Rietveld in de tentoonstelling Streetlife. De straatfotografie markeert de jaren '60, '70 en '80. Tijdens de tentoonstelling wordt ook een nieuw fotoboek van Shabazz gelanceerd. 

Jamel Shabazz geniet internationale bekendheid als documentaire-, straat-, mode- en portretfotograaf. Hij fotografeert het bruisende straatleven in New York al sinds 1980. Naast muzikanten heeft hij het alledaagse leven op straat en in de metro geportretteerd. De tentoonstelling Streetlife richt zich op zijn fotografie uit de jaren '80. Bezoekers kunnen op platenspelers zelf bijpassende muziek draaien.

In de tentoonstelling worden 25 zwart-wit foto’s van Hans Rietveld gepresenteerd. Met zijn camera legde hij het straatleven vast; in zijn geliefde stad Maastricht, Parijs of waar hij ook was. Rietveld fotografeerde altijd mensen in ogenschijnlijk gewone omstandigheden. De nostalgische beelden zijn vooral uit de periode 1965-1975.

De tentoonstelling Streetlife is vanaf 21 maart t/m 30 augustus te zien in Museum aan het Vrijthof. Klik hier voor meer info.