Synagoge Groningen
OUD AGENDAITEM

Synagoge Groningen - World Press Photo 2019

Synagoge Groningen - De internationaal geroemde persfototentoonstelling World Press Photo Exhibition 2019 is terug in Groningen. Dit jaar zonden 4,738 fotografen uit 129 landen zo’n 78,801 beelden in voor de wedstrijd voor World Press Photo of the Year. Een onafhankelijke jury koos hieruit de beste en belangrijkste beeldverhalen, die samen deze inspirerende tentoonstelling opmaken in Synagoge Groningen.

Alle ruim 150 bekroonde beelden zijn te zien inclusief de winnende foto van het jaar, Crying girl on the border van John Moore. Voor het eerst is er ook het verhaal van het jaar van de Zweeds-Nederlandse fotograaf Pieter ten Hoopen: De migrantenkaravaan. Deze serie is een mooi voorbeeld van solutions journalism en gaat de diepte in rondom het migratiethema en haar vele facetten. Tweevoudig winnaar van Nederlandse bodem, Jasper Doest, presenteert zijn werk Flamingo Socks en Meet Bob die beiden de tweede prijs wonnen in de categorie natuur. 

World Press Photo Exhibition is te zien van 15 november t/m 8 december in de Synagoge Groningen. Voor meer info klik hier.