Liu Bolin - Temple of Heaven
Liu Bolin - Screens in Rest
Peter Koelman - Landmark, The Bigger Picture
OUD AGENDAITEM

The Bigger Picture

Kunstlinie KAF – Dit najaar presenteert het KAF drie tentoonstellingen op één locatie. Liu Bolin, Kunstenaars Vereniging Flevoland & Plein06 tonen hun werk in de overkoepelende tentoonstelling The Bigger Picture. De expositie toont hoe groots het creatieve brein kan denken over de invulling van een openbare ruimte. 

Liu Bolin- Bewogen Beeld

De Chinese kunstenaar Liu Bolin, staat bekend om zijn kameleon-achtige vermogen om te verdwijnen in de achtergrond. Hij verbeeldt in zijn werken indrukwekkende verhalen rondom actuele thema’s. Zijn streven is daarbij om de relatie tussen mens en omgeving te tonen. Dit doet hij via foto’s waarin hij op het eerste gezicht onzichtbaar is. Zo dwingt Bolin- ofwel The Invisible Man, de bezoeker om beter, langer en aandachtiger naar de foto te kijken.  

'Bewogen Beeld' toont voor het eerst in Nederland een selectie foto’s uit verschillende levensfases van Bolin. Daarnaast worden videobeelden van zijn werkproces getoond en is er een origineel kostuum te zien die hij gebruikte in één van zijn foto’s.

Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF)- ‘Landmark’ 

Met de installatie ‘Landmark’ pakt het KVF groots uit rond de viering van hun 30-jarig bestaan. 30 kunstenaars uit Flevoland kregen de opdracht hun gedroomde land art te ontwerpen. Deze opvallende creaties zijn vervolgens fictief in het Flevo-landschap geplaatst door middel van Photoshop. 

Plein06- Esplanade: Groene metamorfose

De 'Groene metamorfose' van de Almeerse Esplanade betekent nieuw leven blazen in het nu nog kale terrein. Het Rotterdamse architectenbureau Plein06 kreeg de opdracht dit plein te transformeren in een plek waar de stad graag samenkomt. Het resultaat: een Esplanade met ruimte voor meer groen, ontspanning, speelplekken, exposities en grote (culturele) evenementen. 

De tentoonstelling The Bigger Picture is te zien vanaf 28 september 2019 t/m 5 januari 2020 in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Voor meer info, klik hier