The Making of Modern Art. Beeld: Peter Cox
The Making of Modern Art. Beeld: Peter Cox
The Making of Modern Art. Beeld: Peter Cox
OUD AGENDAITEM

The Making of Modern Art

Van Abbemuseum - De tentoonstelling The Making of Modern Art is ontwikkeld in samenwerking met het Museum of American Art, Berlijn. Het is een presentatie van moderne meesterwerken uit de Van Abbe-collectie, zoals Mondriaan, Picasso, Sol LeWitt, Kandinsky en Leger, in een experimentele ‘making of’ van de klassieke canon van moderne kunst.

In een serie bijzondere stijlkamers laat de tentoonstelling zien welke rol musea, uitzonderlijke verzamelaars en invloedrijke tentoonstellingen hebben gespeeld bij de formatie van de moderne canon, die ook de basis vormt voor de collectie van het Van Abbemuseum. De tentoonstelling maakt ook duidelijk op welke manier moderne kunst onderdeel is van de brede moderne wereld met haar technologische vooruitgang, maar ook met haar duistere koloniale kanten.

De acht zalen in de tentoonstelling zijn ingericht als verschillende stijlkamers waarin een setting uit een bepaalde tijd of van een bepaalde locatie is nagebouwd. Hierdoor krijgen bezoekers steeds een ander perspectief waarmee de logica en het ontstaan van het verhaal over de moderne kunst duidelijk wordt gemaakt. De tentoonstelling zorgt voor een frisse blik op moderne kunst.

The Making of Modern Art is onderdeel van een serie tentoonstelling en projecten met de eigen collectie in de periode 2017 - 2021 van Van Abbemuseum. De tentoonstelling loopt van 29 april 2017 tot en met 3 januari 2021. Voor meer informatie kan je hier terecht.