Portrait Stephanie Saade at her studio at Van Eyck. Photo credit Romy Finke 2014.
OUD AGENDAITEM

The Travels of Here and Now

Museum van Loon - Dit najaar presenteert het Museum van Loon de installatie The Travels of Here and Now van de Frans-Libanese kunstenaar Stéphanie Saadé (1983). Haar installatie is geïnspireerd op de 18e-eeuwse behangselschilderingen van Jurriaan Andriessen (1742-1819) in de Drakensteynkamer van het museum.

Zowel in dit werk als ander werk van Saadé, zijn thema’s als identiteit, verplaatsing, vervreemding en nostalgie terugkerend. Na verplaatsing van hun oorspronkelijke bestemming naar een nieuwe, uitvoerige restauratie tot aan de huidige expositie; The Travels of Here and Now is een zeer letterlijke belichaming van Saadé’s handtekening. De mediterrane scenes geschilderd op behang bevinden zich rondom vier muren van de expositie ruimte.

Stéphanie Saadé behaalde haar diploma ‘Fine Arts’ aan de École Nationale Supérieure des Beaux-Arts in Parijs en volgde hierna een post-graduate programma aan de China Academy of Arts in Hangzhou, China. In 2014 ontving Saadé een ‘artist in residence’ aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht en in 2015 aan de Cité Internationale des Arts in Parijs. Ook is Saadé is de winnaar van de 2018 Artadia. 

The Travels of Here and Now  is te zien van 6 september tot en met 4 november in het Museum van Loon. Voor meer informatie klik hier.