Foto: Diederick Bulstra
OUD AGENDAITEM

TOF! (op de Parade)

Scapino Ballet - Thuis komen op een plek die nooit verandert. Waar je jezelf kunt zijn en waar het goed is. Met dat ideaal voor ogen beginnen zeven dansers vol goede moed aan hun reis.

TOF is een aanstekelijke choreografie met energieke en ontroerende scènes en veel subtiele humor. De jonge choreografe Nicole Caruana, afkomstig uit Buffalo, New York, wil dans maken waar je vrolijk van wordt. De veelheid van inspiratiebronnen, jazz, ballroom, klassieke muziek en Walt Disney, levert een kleurrijk geheel op.

In 2019 staat Scapino Ballet Rotterdam voor het eerst met een voorstelling op theaterfestival de Parade. De Amerikaanse choreografe Nicole Caruana maakt speciaal voor het reizende festival een stuk met de dansers van Scapino.

Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Iedere avond spelen er live-bands die gratis toegankelijk zijn. 

TOF is te zien van 25 t/m 30 juni in Rotterdam en van 21 t/m 24 augustus in Amsterdam op het theaterfestival Parade.

Klik hier voor meer informatie.