Still uit Your High in a Ditch
OUD AGENDAITEM

Tova Mozard - His Highness in a Ditch

1646 Den Haag - His Highness in a Ditch is de eerste tentoonstelling van de Zweedse regisseur Tova Mozard in Nederland. Haar portretten onderzoeken verschillende manieren van storytelling, waarbij een verhaal van fictie, documentaire en herinneringen elkaar afwisselen en overlappen. Tijdens His Highness in a Ditch zijn Two Cops (2019) en Repetoire (2014) te zien in 1646 in Den Haag.

Two Cops speelt zich af in een park in Hollywood Hills, een bekende wandelplek voor acteurs waar ze al wandelend hun rol kunnen voorbereiden. De film volgt twee ‘extra’s’ die zich klaarmaken om de rol van politieagent te spelen. Steve en Eric zijn een identieke tweeling en beide professionele extra’s. Gekleed in hun politie-uniformen lopen ze doelloos door het park en discussiëren ze over hoe een politieagent zich zou moeten gedragen. Op deze manier zijn Steve en Eric als acteurs, tweelingen én extra’s kopieën van kopieën, en zo eigenlijk een soort mis en abyme.

Mozard’s films draaien vaak om de zoektocht en het verlies van ‘het gevoel er bij te horen’. De perceptie van het ‘zelf’ wordt continu in twijfel getrokken en de personificatie van fictionele karakters vormt vaak de basis van de daadwerkelijke karakters.

His Highness in a Ditch is te zien van 13 september tot 13 oktober in 1646 in Den Haag. Klik hier voor meer informatie.