Paviljoen Welgelegen - Gum shoe
OUD AGENDAITEM

Transforming the Future

Paviljoen Welgelegen – De ‘Dreefexpositie’ Transforming the Future, toont de ontwerpen van 11 Noord-Hollandse designers die bijdragen aan de overgang naar een duurzame wereld. Denk hierbij aan handtassen, gemaakt van de maag van een koe of sneakers met een zool van gerecyclede kauwgom- werkelijk niets is hen te gek. 

De expositie toont hoe de makers denken over de transitie naar een duurzame toekomst. Dit doen zij door minimaal gebruik te maken van materialen en energie en door producten te maken die langer meegaan. Producten die de uiteindelijke hoeveelheid afval reduceren, waar mogelijk tot 0. 

De provincie Noord-Holland heeft Yksi Connect gevraagd een expositie te maken over de transitie naar een duurzamer wereld. Gedeputeerde Zita Pels (Circulaire economie): “Dit platform laat met deze expositie zien dat het bereiken van een duurzame wereld niet noodzakelijkerwijs ten koste hoeft te gaan van onze levensstandaard of de kwaliteit van leven. Een circulaire economie vereist op de eerste plaats een andere manier van denken. En biedt nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen.”

Dreefexposities 
Transforming the Future maakt deel uit van de reeks ‘Dreefexposities’. In deze reeks wordt onder andere aandacht besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook doorlopend een presentatie te bezoeken over de geschiedenis van het gebouw.

Transforming the Future  is te zien van 20 september t/m 6 januari in het provinciehuis in Haarlem. Voor meer info klik hier