Poster van Philips, "Philips Argenta". Beeld: Nederlands Steendrukmuseum
OUD AGENDAITEM

Uitgelicht! Kunst in de Philips Reclames

Het bedrijf Philips is al sinds 1891 een begrip in Nederland, en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal elektronicabedrijf van formaat. Voordat het zo groot kon worden echter moest men eerst Phillips leren kennen, en de kunstige reclamesaffiches van het bedrijf droegen daar zeker aan bij. In het Steendrukmuseum staan vanaf september niet het bedrijf, maar deze posters in de schijnwerpers. 

Philips en de regio Eindhoven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Beeldbepalend zijn de reclameaffiches van Philips waarmee het bedrijf zich al vroeg in de 20e eeuw profileert. Voor de promotie van Philipsproducten worden toonaangevende kunstenaars ingezet zoals Leo Gestel, A.M.Cassandre, Louis Kalff en Albert Hahn. Het Nederlands Steendrukmuseum toont in deze spectaculaire expositie een overzicht van de meest bijzondere Philips affiches uit de beginperiode van het bedrijf.

De tentoonstelling Uitgelicht! Kunst in de Philips reclame tussen 1900-1950 loopt van 30 juni 2018 t/m 20 januari 2019. Kijk hier voor meer informatie.