Links: Annaleen Louwes - Meneer Bis, Rechts: Sherin Neshat - My Beloved
OUD AGENDAITEM

Unwrapped

Kunstlinie Almere Flevoland - Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) presenteert de tentoonstelling Unwrapped, een verhaal om uit te pakken. De tentoonstelling is van 3 mei t/m 8 september 2019 te zien in KAF.

Unwrapped is de vijfde tentoonstelling bij KAF en laat voor het eerst geselecteerde kunstwerken uit de collectie zien. De collectie werd tussen 1988 en 2013 opgebouwd door curators van Museum de Paviljoens in het kader van Collectie Almere. Met de sluiting van het museum in 2013 werden meer dan 70 kunstwerken aan Kunstlinie Almere Flevoland geschonken. Unwrapped toont werk van beroemde kunstenaars zoals Andy Warhol, Carsten Höller, Marijke van Warmerdam, Shirin Neshat, Sjoerd Buisman, Armando, Marinus Boezem, Sander Bokkinga, Frielink, SEEFD, Entjes en vele anderen. De geselecteerde kunstwerken komen uit verschillende collecties en bestaan uit grafisch werk, collages, schilderijen, foto's, sculpturen en intallaties.

Unwrapped onthult het verhaal van prachtige kunstwerken die zijn doorgegeven, in kratten en dozen zijn gestopt, lang verborgen zijn geweest en soms zelfs bijna vergeten zijn. Een verhaal van objecten vol leven, omwikkeld met bubbeltjesplastic, ingesnoerd met duct tape en in het donker achtergelaten. Dit verhaal krijgt vanaf 3 mei een nieuw begin.

De beleving van de kunstwerken is een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling die in zeven zalen wordt vertoond. Een kwart van de in totaal 120 kunstwerken heeft daarom een AR-laag gekregen. Er wordt daarnaast ingespeeld op beleving door middel van geluid en aanrakingen. Tijdens de opening zal kunstenaar Guido de Boer een live mural kunstwerk voltooien.

Klik hier voor meer informatie over Unwrapped, te zien van 3 mei t/m 8 september 2019.