Museum Vlaardingen
OUD AGENDAITEM

Verblijven en vertrekken

Museum Vlaardingen - In Vlaardingen is de ‘Moermanboerderij’ een begrip. De huisartsenpraktijk Moerman had veel van de oudere inwoners als patient, de meets inwoners kennen het landgoed echter alleen van de buitenkant. Het idee, dat er al 30 jaar niets in het huis is veranderd, spreekt bij velen tot de verbeelding. Zo ook bij de Vlaardingse kunstenares Elly Dijkshoorn. Ze liet zich voor Verblijven en vertrekken inspireren door de verstilde wereld die ze aantrof in de verlaten woning en praktijkruimte van Dr. Moerman. 

In de tentoonstelling maakt u kennis met dokter Moerman en het landgoed Hoogstad. Vervolgens stapt u de verstilde woning van de dokter in, bezien door de ogen van Elly Dijkshoorn. Vijftig fotopanelen verbeelden de sfeer, de nagelaten sporen en de herinneringen van de verschillende vertrekken. Dijkshoorn maakte ook gebruik van verschillende accessoires en attributen, om accenten aan te brengen, contrasten te creëren of juist dingen te benadrukken. Ook deze accessoires, soms verworden tot kleine installaties, maken deel uit van de tentoonstelling. 

De Vlaardingse kunstenaar Elly Dijkshoorn (1949) heeft haar opleiding genoten aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zij werkt bij voorkeur op panelen van berkenhout met acrylverf en verwerkt daarin graag materialen, zoals foto’s, papieren en textiel, die een herinnering in zich dragen.

Verblijven en vertrekken is te zien van 23 november 2019 t/m 23 februari 2020 in Museum Vlaardingen. Klik hier voor meer info.