Foto: Wil Crooymans
OUD AGENDAITEM

Verlaten Schoonheid in Deventer

KunstaanZ - Sinds 2013 zet de stichting KunstaanZ in Deventer zich in voor moderne en hedendaagse kunst en organiseert zij verspreid over het jaar meerdere exposities in De Brink 16, een monumentaal pand aan het centrale plein van de oude Hanzestad.  Komende maanden staan in het teken van de schoonheid van verval met de tentoonstelling Verlaten Schoonheid die van 16 februari t/m 30 juni te bezichtigen is.

De bezoeker wordt meegevoerd langs uiteenlopende verbeeldingen van verlaten en vervallen gebouwen. Een laag stof, een streep licht door het gebroken glas. Ooit statig en chic, nu vervallen en soms in de haast verlaten. Een gerafeld gordijn en een oude stoel zijn de enige sporen die herinneren aan vroegere bewoning en het oorspronkelijk gebruik.

De fascinatie voor dergelijke gebouwen en hun schoonheid wordt wereldwijd vastgelegd door beeldend kunstenaars en urbexfotografen. KunstaanZ-curator René Zonneveld nodigde Wil Westerweel, Marloes der Kinderen, Wil Crooymans, Lies van Dam en Anne Stolwijk uit om ter gelegenheid van deze expositie hun werk te tonen. 

Naast deze tweedimensionale werken kan de bezoeker het driedimensionale werk van de Belgische kunstenaar Jan Verschueren bewonderen. Hij maakte naam met zijn van schroot en gevonden voorwerpen geconstrueerde beelden.

Klik hier voor meer informatie over Verlaten schoonheid, van 16 februari t/m 30 juni te zien in Brink 16.