Foto: Paleis Soestdijk
Foto: Ron Witkamp
OUD AGENDAITEM

VIND HET UIT! in Paleis Soestdijk

De tentoonstelling VIND HET UIT! Wereldverbeteraars van eigen bodem daagt je uit om zelf op onderzoek uit te gaan en de uitvinder in jezelf te vinden. Ontdek in de kelder van Paleis Soestdijk waar ons kleine land groot in is en waar Nederland in uitblinkt. 

Aan de hand van beeldmateriaal uit het archief van Beeld en Geluid, begeleid door commentaar van Astrid Kersseboom, worden innovatieve Nederlandse oplossingen voor mondiale uitdagingen uitgelicht. Er staan vier thema’s centraal: Watermanagement, Energie & Duurzaamheid, Agricultuur & Voeding en Gezondheid & Levenswetenschappen. Vooraanstaande vernieuwers door de jaren heen, zoals Boyan Slat (Ocean Cleanup), Henk Ovink (Watergezant) en Wubbo Ockels, laten bezoekers ervaren wat een innovatie meer maakt dan alleen een goed idee.

Nederland is op internationaal niveau bekend door haar vernieuwende krachten, de prestaties zijn in de twintigste eeuw goed vastgelegd op beeld. In verschillende (audiovisuele) installaties zijn bijvoorbeeld de ontwikkeling van de kunstnier, landbouwinnovaties of recyclingindustrie getoond. De bezoekers worden uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan als innovator. De bezoekers met de beste vindingen mogen onder begeleiding van de Nederlandse Orde van Uitvinders, hun vinding verder doorontwikkelen. 

De tentoonstelling loopt van 5 oktober 2018 tot en met 31 december 2019. Klik hier voor meer informatie.